2015. február 5., csütörtök

Első fejezet: Évforduló

Egy év telt el azóta az őrült pizsama buli óta, amikor is megalapítottuk a 715-ösök szövetségét, és a Csajkódexet is akkor írtuk meg, Móni javaslatára. Az egészet ő maga írta kézzel, pár óra alatt, a jelenlétünkben, miközben mi diktáltunk neki néhány szabályt, és alpontot.

Az egész az idióta sorozatmaratonunknak köszönhető, amit aznap este tartottunk.

A lényege az volt, hogy a tesó Kódexről beszéltük, közvetlen azután, hogy az Így jártam anyátokkal-t néztük, és Móni feldobta a témát: mi a helyzet a csajkódexxel?

Elvégre jogos volt, ugyanis vannak ezek a ki nem mondott szabályok csajok között, mint például nem jössz össze az exével, illetve ha ezt megszegjük, már nem vagyunk barátok, de mégis ki foglalta ezt írásba, hol van kőbe vésve?

Na, itt jöttünk mi a képbe.

Mind épp akkoriban kezdtük a kilencediket, Merci születésnapját ünnepeltük - egy héttel eltolva az eseményt -, és hála annak, hogy kicsit csökkentettük a lány szüleinek italmennyiségét (semmi durva, csak néhány sörről van szó, alkoholmentesről, természetesen), ez lett a következménye.

A Therapy kísért végig minket az Eskü aláírásakor, és a teljes Nothing Personal ott volt a levegőben, miközben a Csajkódex íródott. És maga a történet, a Csajkódex nem igazán valami "nothing personal", mert épphogy ez a lényege!

A csajok egy könyvek köszönhetően összefognak, és új jelszavunk az lett, hogy élet-halál árán is, de megvédjük a Csajkódexet, a titkainkkal együtt.

És honnan jött ez a 715-ös hülyeség?

Heten voltunk, mind tizenöt évesek, és akkoriban Andi kedvenc regénye a Titkok és exek éjszakája volt, szóval ki is találtad: egy regény adta meg az alapját szövetségünknek.

Szóval aznap este, október 27.-én megalakult a 715-ösök csoportja, szövetsége, ki hogy nevezi, és a Csajkódex hivatalosan is életbe lépett.

Így, hogy most október 26.-a van, kicsit fura. Holnap lesz egy éves az instant szabályaink gyűjteménye, de semmi nincs. A barátságunk a vártnál jóval hamarabb feloszlott, még a Csajkódex fél évet sem élt meg a barátságunk alatt, ami siralmas eredmény!

Az egész azzal kezdődött, hogy Móni, avagy Csajkódexünk írója, a 715-ösök ki nem nevezett feje elutazott Franciaországba két hónapra, és ott megszakadt a barátságunk. Amikor visszajött próbáltuk újraéleszteni a dolgokat, de semmit sem segített.

A történet végiggondolása után is csak értetlenül bámultam Tita üzenetét, melyben ez állt:

"Eljött az ideje a reformnak! A Csajkódexet újra kell értelmeznünk!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése